Sustainable Development Goals

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Het zijn de opvolgers van de Millenniumdoelen, die liepen van 2000 tot 2015.

Hoe WAAR ondersteund de SGD’s

Als WAAR winkel zetten wij ons graag in voor deze doelen. Al onze producten zijn eerlijk geproduceerd en stimuleren een verantwoorde consumptie (doel 8 en 12). Daarnaast dragen veel producten bij aan een schonere wereld, denk aan de herbruikbare drinkflessen en broodzakjes (doel 13, 14 en 15). Doordat veel artikelen in ontwikkelingslanden gemaakt zijn dragen we bij aan armoedebestrijding en goed onderwijs (doel 1 en 3). En zo hopen we samen met jou de wereld een beetje mooier te maken.

De komende weken delen we iedere week één doel met daarbij een actie die je zelf zou kunnen ondernemen om positief bij te dragen op Instagram. Kies wat bij jou past, alle beetjes helpen.

Wil je meer weten over de SDG’s? Kijk dan op www.sdgnederland.nl of hou onze website in de gaten. We zullen hier de komende tijd meer over gaan delen!

Leave a Reply